PBSP-terapeuttikoulutus tarjoaa:

 

* Saat monipuolisen työkalupakin, joka on helposti sovellettavissa esimerkiksi terapia-, työnohjaus-, coachaus-, sielunhoito- tai muuhun ihmissuhdetyöhön. Työkalut tukevat syvempää asiakasymmärrystä, keskinäistä luottamussuhdetta ja tunnetta, että asiakas kokee tulevansa kohdatuksi kokonaisena. Koko koulutusohjelman suorittaminen antaa valmiudet PBSP-terapiaistuntojen ohjaamiseen.

 

* Opit hyödyntämään kehotietoisuutta osana työotettasi. Yksinkertaiset, nerokkaat harjoitukset sopivat ohjattaviksi niin vasta-alkajille kuin konkareille.

 

* Pesso-Boyden teoria kasvuun ja kehitykseen liittyvistä perustarpeista sekä ihmisenä kasvuun liittyvistä tekijöistä tarjoaa selkeitä työkaluja asiakkaan kokemuksen ja tarpeiden ymmärtämiseen.

 

* Koulutus tukee myös Sinua omassa henkilökohtaisessa kasvussasi. Voit löytää uutta ja merkittävää muutosta, jota et ehkä ole edes kuvitellut mahdolliseksi.

 

* PBSP -“Korjaavat uudet muistot” on uniikki työskentelytapa, jossa asiakkaan tarpeet tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi erityisellä tarkkuudella. Se mahdollistaa traumasta toipumisessa kokemuksia, joita asiakas ei milloinkaan ennen ole kokenut, mutta olisi tarvinnut ehkä koko aiemman elämänsä ajan.

Peruskoulutusjakso on itsenäinen kokonaisuus, jonka jälkeen voit päättää, jatkatko syventävälle jaksolle.

Koulutus sopii sinulle, joka

a) olet koulutettu terapeutti (kuten psykoterapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti, tanssi- ja liiketerapeutti, Rosen-terapeutti jne.) ja haluat kehittää ammattitaitoasi uudelle tasolle. Haluat integroida PBSP-terapiasta osia omaan työotteeseesi tai haluat oppia ohjaamaan kokonaisia PBSP-terapiaistuntoja asiakkaillesi. Koulutus tarjoaa välineitä sekä ryhmäterapiaan että yksilöterapiaan. Oleellista on, että
sinulla on hyvä tietopohja ihmisen psyyken toiminnasta ja sen häiriöistä.

 

b) toimit ihmissuhdealalla: kuten opettajana, työnohjaajana, coachina, valmentajana tai sielunhoitajana. PBSP-koulutus tarjoaa uutta laajempaa ymmärrystä ja syvyyttä ihmisyydestä oman työn tueksi niin lasten kuin aikuisten parissa.

 

 

c) Haluat sisäistä kasvua itsellesi. Koulutusohjelma tarjoaa syvällisiä välineitä oman henkilökohtaisen kasvusi tueksi. Se auttaa sinua astumaan entistä vahvemmin omaan potentiaaliisi, tukee hyvinvointiasi ja iloa toteuttaa sinulle merkityksellisiä asioita elämässäsi. Kuten menetelmän kehittäjä Albert Pesso sanoi: “Olemaan onnellinen epätäydellisessä maailmassa.”

 

Tavoitteesi voi olla koko koulutusohjelman suorittaminen, mutta se sopii myös tueksi omalle henkilökohtaiselle kasvulle ja antaa toimivia välineitä toimimiseen ihmissuhdealoilla.

 

 

Viimeisessä vaiheessa valmistuminen riippuu omasta rytmistäsi ottaa työnohjausta.

 

Koulutus tapahtuu pienryhmässä ja toteutetaan englannin kielellä. Kielitaidoksi riittää tavallinen puhuttu “turistienglanti” eli englanniksi ei esim. tarvitse tuottaa tekstiä.

Miten PBSP tukee terapeuttista työskentelyä?

Huomaa: videoissa on tekstitys suomeksi (valitse Youtube-asetuksistasi).

Alla alustavaa tietoa syventävästä koulutuksesta. Rakenne tarkentuu myöhemmin. Etelä-Karjalan kesäyliopisto suunnittelee tämän kokonaisuuden myöhemmin.

 

1. jakso, 4 päivää 

Rakennelman ohjaaminen: mikroseuranta, käänteiset kuvat, paikanpitäjät ja prinsiipit

  • mahdollisuuksien kenttä, rakennelman alku, eleet ja affektien tunnistus,havainnointi, affektisanat, merkittävin energia, mahdollistajat, äänet, mikroseuranta, paikanpitäjien ja käänteisten kuvien käyttäminen; rakennelman neljä vaihetta, tämän hetken näyttämö, historia, vastalääke ja sisäistäminen. PBSP:n neurobiologiaa. Rakennelmia ja työnohjausta.

2. jakso, 4 päivää

Aukot avainrooleissa, trauma, rajat, ytimen projisointi

  • mikroseurannan kertaus, paikanpitäjien ja prinsiippien soveltaminen, kehon seuranta, rakennelman kolme vaihetta, vanhemmuus, aukot avainrooleissa, traumatyöskentley, käänteiset kuvat ja vastalääke rakennelmassa, ytimen projisointi, rakennelmia ja työnohjausta.

3. jakso, 4 päivää 

Työnohjausta ja erikoisteemoja

4. jakso, 4 päivää

Työnohjausta ja näyttötutkinto

 

Todistus syventävästä koulutuksesta:

Todistuksen saamiseksi edellytetään, että osaat ohjata PBSP-terapiaistunnon (rakennelman) eri tyyppisille asiakkaille.

 

Kansainvälisesti sertifioidun PBSP-terapeutin pätevyyden saamiseksi:

Perus- ja syventävän koulutuksen lisäksi olet omalla ajallasi oman työsi tukena saanut yhteensä 35 työnohjaustuntia sekä saanut min 4 omaa rakennelmaa eli PBSP-terapiaistuntoa.

Huomaa: myös koulutuspäivien aikana saamasi rakennelmat ja työnohjaustunnit voidaan laskea tähän määrään. 

 
 
Sally-Potter-Pesso-Boyden-UK-neliö

Sally Potter

Kansainvälisesti sertifioitu PBSP-opettaja,

BACP-akkredioitu parisuhdeterapeutti,
Englanti

Arnoud van Buuren

Arnoud van Buuren
Kansainvälisesti sertifioitu PBSP-opettaja,

Lääket.tri, Psykoterapeutti,
Hollanti

“Olen saanut koulutuksen myötä uskallusta olla oma itseni ja irtipäästämistä ylisukupolvisesta taakkasiirtymästä. Näen tätä problematiikkaa myös omien asiakkaideni kohdalla, joihin PBSP-työkaluilla voi etsiä positiivista muutosta.”

 

“PBSP tarjoaa mahdollisuuden kokea, mitä oikeasti olisi ansainnut saada kokea lapsuuden ja nuoruuden aikana. Koulutuksen myötä työskentelyn vaikuttavuus on selkeytynyt.”

 

“Olen saanut uudenlaisen kokemuksen turvalliseen ryhmään kuulumisesta. Ryhmä on mahdollistaja, kun trauma aktivoituu.”

 

“Terapeuttina tarvitsen monia eri näkökulmia. PBSP tarjoaa juuri tällaisen avoimen uteliaan kentän.”

 

“PBSP on avannut uuden näkökulman asiakastyöhöni. Osaan kuunnella ja kohdata huolellisemmin. “

Ota yhteyttä – keskustelemme kanssasi mielellämme lisää!

Yhteystiedot

+358 50 3676891
riitta@viisaskeho.fi

Viisas Keho Oy

Liity ryhmäämme

Tilaa uutiskirje

© Viisas Keho Oy