Seuraavan koulutusryhmän aloitus on siirtynyt ja on tällä hetkellä avoinna. Ilmoittautuminen hakijaksi kuitenkin kannattaa jo nyt, sillä pyrimme starttaamaan koulutuksen heti kun hakijoita on riittävästi.


Ensimmäisen vuoden koulutuspäivät toteutetaan Helsingissä ja/tai Kemiönsaarella.

 

Koulutuksesta voit odottaa:

 

* Saat monipuolisen työkalupakin, joka on helposti sovellettavissa esimerkiksi terapia-, työnohjaus-, coachaus-, sielunhoito- tai muuhun ihmissuhdetyöhön. Työkalut tukevat syvempää asiakasymmärrystä, keskinäistä luottamussuhdetta ja tunnetta, että asiakas kokee tulevansa kohdatuksi kokonaisena. Koko koulutusohjelman suorittaminen antaa valmiudet PBSP-terapiaistuntojen ohjaamiseen.

* Opit hyödyntämään kehotietoisuutta osana työotettasi. Yksinkertaiset, nerokkaat harjoitukset sopivat ohjattaviksi niin vasta-alkajille kuin konkareille.

* Pesso-Boyden teoria kasvuun ja kehitykseen liittyvistä perustarpeista sekä ihmisenä kasvuun liittyvistä tekijöistä tarjoaa selkeitä työkaluja asiakkaan kokemuksen ja tarpeiden ymmärtämiseen.

* Koulutus tukee myös Sinua omassa henkilökohtaisessa kasvussasi. Voit löytää uutta ja merkittävää muutosta, jota et ehkä ole edes kuvitellut mahdolliseksi.

* PBSP -“Korjaavat uudet muistot” on uniikki työskentelytapa, jossa asiakkaan tarpeet tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi erityisellä tarkkuudella. Se mahdollistaa traumasta toipumisessa kokemuksia, joita asiakas ei milloinkaan ennen ole kokenut, mutta olisi tarvinnut ehkä koko aiemman elämänsä ajan.

Peruskoulutusjakso on itsenäinen kokonaisuus, jonka jälkeen voit päättää, jatkatko syventävälle jaksolle.

Jokaisena kolmena vuotena on 8 lähiopetuspäivää. Lisäksi ohjelmaan kuuluu runsaasti käytännön harjoittelua omalla ajalla, omia PBSP-terapiaistuntoja sekä työnohjausta. Ideana on, että jokainen osallistuja saa työkaluja, joita voi integroida omaan työhön heti koulutusohjelman alettua.

 

 

Koulutus sopii sinulle, joka

a) olet koulutettu terapeutti (kuten psykoterapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti, tanssi- ja liiketerapeutti, Rosen-terapeutti jne.) ja haluat kehittää ammattitaitoasi uudelle tasolle. Haluat integroida PBSP-terapiasta osia omaan työotteeseesi tai haluat oppia ohjaamaan kokonaisia PBSP-terapiaistuntoja asiakkaillesi. Koulutus tarjoaa välineitä sekä ryhmäterapiaan että yksilöterapiaan. Oleellista on, että
sinulla on hyvä tietopohja ihmisen psyyken toiminnasta ja sen häiröistä.

 

b) toimit ihmissuhdealalla: kuten opettajana, työnohjaajana, coachina, valmentajana tai sielunhoitajana. PBSP-koulutus tarjoaa uutta laajempaa ymmärrystä ja syvyyttä ihmisyydestä oman työn tueksi niin lasten kuin aikuisten parissa.

 

 

c) Haluat sisäistä kasvua itsellesi. Koulutusohjelma tarjoaa syvällisiä välineitä oman henkilökohtaisen kasvusi tueksi. Se auttaa sinua astumaan entistä vahvemmin omaan potentiaaliisi, tukee hyvinvointiasi ja iloa toteuttaa sinulle merkityksellisiä asioita elämässäsi. Kuten menetelmän kehittäjä Albert Pesso sanoi: “Olemaan onnellinen epätäydellisessä maailmassa.”

 

Tavoitteesi voi olla koko koulutusohjelman suorittaminen, mutta se sopii myös tueksi omalle henkilökohtaiselle kasvulle ja antaa toimivia välineitä toimimiseen ihmissuhdealoilla.

 

 

Koulutuksessa sitoudutaan yksi koulutusvuosi kerrallaan. Viimeisessä vaiheessa valmistuminen riippuu omasta rytmistäsi ottaa työnohjausta.

 

 

Koulutus tapahtuu pienryhmässä ja toteutetaan englannin kielellä. Kielitaidoksi riittää tavallinen puhuttu “turistienglanti” eli englanniksi ei esim. tarvitse tuottaa tekstiä.

Miten PBSP tukee terapeuttista työskentelyä?

Huomaa: videoissa on tekstitys suomeksi (valitse Youtube-asetuksistasi).

1) 3 päivää, opettaja Sally Potter tai Arnoud van Buuren

Koulutuksen avaus, PBSP:n perusperiaatteet ja harjoituksia 

 • PBSP:n historia; mielihyvä, tyydyttyneisyys, merkitys ja yhteys; viisi kehitystehtävää; viisi perustarvetta; muisti ja sen kolme eri laatua; PBSP:n neurobiologiaa; avoin mahdollisuuksien kenttä; kehon kieli; refleksi-rentoutusharjoitus, kolme liikelaatua, vastavuoroisuus, muoto ja vastamuoto; energia-toiminta-vuorovaikutus-merkitys. Kirjallisuutta ja kotitehtäviä. Ohjeita harjoitteluun ja harjoitusten ohjaamiseen.

2) 3 päivää, opettaja Arnoud van Buuren tai Sally Potter

Keholähtöinen työskentely, harjoituksia

 •  
 • kontakti-vetäytyminen; harjoituksia piirissä; elekieliharjoituksia; rakennelma; tietoinen liike uteliaisuuden palveluksessa; positiivinen vaste; itseltä itselle -vuorovaikutus; mikroseurannan esittely; affektit ja emootiot, terapeuttinen suhde + mahdollisuuksien kenttä; asiakkaan tavoitteet ja työskentelyn sopimus; tilan ja etäisyyden merkitys; kosketuksen laatu; negatiivinen mukautuminen; rajat-harjoituksia.
 • Kirjallisuutta ja kotitehtäviä. Ohjeita harjoitteluun ja harjoitusten ohjaamiseen ryhmässä.

3) 2 päivää, opettaja Sally Potter tai Arnoud van Buuren

ulkoistaminen tekniikkana; vastalääke ja käänteinen kuva; työskentely ideaalisten hahmojen kanssa, ideaaliset vanhemmat; kontrolloitu lähestyminen; rakennelma; PBSP-ryhmän ohjaaminen. PBSP:n hyödyntäminen eri tavoin.


 

Todistus ensimmäisen vuoden opiskelusta: 

Todistuksen saamiseksi edellytetään, että osaat käyttää kehon antamaa informaatiota apuna ja kehollisia harjoitteita tavoitteellisesti uuden muiston luomiseksi. Osaat ja ymmärrät myös PBSP:n teorian ja käytännöt. Sinulla on valmius jatkaa opiskeluasi syventävään koulutukseen, jossa keskiössä on rakennelman ohjaaminen asiakkaalle.

Peruskoulutuksen hinta (ensimmäinen vuosi, sis. 8 koulutuspäivää)

 

Early Bird -hinta voimassa 1.9.2022-31.12.2022 alkaen hakijaksi ilmoittautuville:

Rekisteröintimaksu 237,90€ + alv 24% = 295 €

KK-maksu yht. 10 kuukauden ajan:

278,23 € + alv 24% = 345 €/kk

Peruskoulutuksen kokonaishinta = 3020,16 €+ alv 24% = 3745 €

 

Hinta v. 2023 hakijaksi ilmoittautuville (arvio hinnasta – tarkistetaan, kun koulutuksen aloituksesta päätetään): 

Rekisteröintimaksu 237,90 € + alv 24% = 295 €

KK-maksu yht. 10 kuukauden ajan:

286,29 € + alv 24% = 355 €/kk

Peruskoulutuksen kokonaishinta = 3100,81 € + alv 24% = 3845 €

HUOMAA!

Super Early Bird – hinta voimassa 31.8.2022 asti! 

Rekisteröintimaksu 237,90 € + alv 24% = 295 €

KK-maksu yht. 10 kuukauden ajan:

269,36 € + alv 24% =  334 €/kk

Peruskoulutuksen kokonaishinta 2931,45 € + alv 24% = 3635 €

 

Hinnat sisältävät:

 • lähiopetusjaksot (yht. 8 päivää)
 • kirjallista materiaalia englanniksi ja suomeksi
 • omalla ajalla oppimista tukevaa videomateriaalia
 • järjestäjän henkilökohtaisen tuen, kun sinulla koulutukseen  liittyviä erityiskysymyksiä
 • välipala kahvit/teet koulutuspäivien aikana

Ennen koulutukseen sitoutumista saat lomakkeen, jonka kysymyksiin vastaamalla voit esitellä itsesi, koulutustaustasi ja ammatillisen kokemuksesi koulutusohjelman opettajille. Tämän jälkeen sovitaan vielä puolen tunnin henkilökohtainen haastattelu toisen opettajan kanssa zoom-yhteydellä. Nämä keskustelut auttavat sinua hahmottamaan tarkemmin, miten tämä koulutus voi palvella sinun tämänhetkisiä tarpeitasi. Jos haastattelun jälkeen päädyt lopputulokseen, että et aloita koulutusryhmässä, maksat vain haastatteluprosessista 100 €+ alv 24% = 124 €.

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumisesi muuttuu sitovaksi haastattelusi jälkeen, jos päätät ottaa vastaan paikan koulutusryhmässä.  Näin olet sitoutunut peruskoulutuksen koko maksuun. Tässä yhteydessä sinulta laskutetaan rekisteröintimaksu.

Jos joudut keskeyttämään vakavista terveydellisistä syistä (pitkäaikainen toimintakyvyttömyys) peruskoulutuksen, on sinun maksettava rekisteröintimaksu ja hinta, joka määräytyy osallistumiesi lähikoulutuspäivien lukumäärän mukaisesti.

Ruokailut ja majoitukset omakustanteisesti.

Koulutuksen toteutuspaikka on Helsinki tai Kemiönsaari.

Kemiönsaarella edullinen majoitus & ruokailu. Myös omat eväät mahdollisia (keittiö käytettävissä).  Jos liikut julkisilla liikennevälineillä Kemiönsaarelle, autamme kimppakyytijärjestelyissä/matkoissa asemille.

Huomaa! Jos tarvitset maksuaikaa tai pienemmät kuukausierät, niin olethan yhteydessä. Katsotaan yhdessä, miten sinulle sopiva maksuaikataulu voidaan toteuttaa.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Haluatko lisätietoja? 

 

Ota yhteyttä – keskustelemme kanssasi mielellämme lisää!

Toinen opiskeluvuosi:

 

4. jakso, 4 päivää 

Rakennelman ohjaaminen: mikroseuranta, käänteiset kuvat, paikanpitäjät ja prinsiipit

 • mahdollisuuksien kenttä, rakennelman alku, eleet ja affektien tunnistus,havainnointi, affektisanat, merkittävin energia, mahdollistajat, äänet, mikroseuranta, paikanpitäjien ja käänteisten kuvien käyttäminen; rakennelman neljä vaihetta, tämän hetken näyttämö, historia, vastalääke ja sisäistäminen. PBSP:n neurobiologiaa. Rakennelmia ja työnohjausta.

5. jakso, 4 päivää

Aukot avainrooleissa, trauma, rajat, ytimen projisointi

 • mikroseurannan kertaus, paikanpitäjien ja prinsiippien soveltaminen, kehon seuranta, rakennelman kolme vaihetta, vanhemmuus, aukot avainrooleissa, traumatyöskentley, käänteiset kuvat ja vastalääke rakennelmassa, ytimen projisointi, rakennelmia ja työnohjausta.

Kolmas opiskeluvuosi:

6. jakso, 4 päivää 

Työnohjausta ja erikoisteemoja

7. jakso, 4 päivää

Työnohjausta ja näyttötutkinto

 

Todistus syventävästä koulutuksesta:

Todistuksen saamiseksi edellytetään, että osaat ohjata PBSP-terapiaistunnon (rakennelman) eri tyyppisille asiakkaille.

 

Kansainvälisesti sertifioidun PBSP-terapeutin pätevyyden saamiseksi:

Perus- ja syventävän koulutuksen lisäksi olet omalla ajallasi oman työsi tukena saanut yhteensä 35 työnohjaustuntia sekä saanut vähintäin 4 omaa rakennelmaa eli PBSP-terapiaistuntoa.

Huomaa: myös koulutuspäivien aikana saamasi rakennelmat ja työnohjaustunnit voidaan laskea tähän määrään. 

 

Syventävän koulutuksen hinta (alustava arvio, tarkistetaan, kun koulutusohjelman aloituksesta päätetty):

Jaksot 4-5:

Early bird-ilmoittautuminen: kokonaishinta  2979,84 € + alv 24% = 3695 € (307,92 €/kk 12 kuukauden ajan, ensimmäinen kk-erä rekisteröintimaksu)

Normaalihinta: kokonaishinta 3100,81 € + alv 24% )= 3845 € (320,42 €/kk 12 kuukauden ajan, ensimmäinen erä rekisteröintimaksu)

Jaksot 6-7:

kokonaishinta 2979,84 € + alv 24% = 3695 € (307,92 €/kk 12 kuukauden ajan).

 

Myös syventävässä koulutuksessa sitoutuminen vuodeksi kerrallaan. Jos kustannukset nousevat, järjestäjä varaa mahdollisuuden kohtuulliseen hintojen tarkistamiseen.

Sally-Potter-Pesso-Boyden-UK-neliö

Sally Potter

Kansainvälisesti sertifioitu PBSP-opettaja,

BACP-akkredioitu parisuhdeterapeutti,
Englanti

Arnoud van Buuren

Arnoud van Buuren
Kansainvälisesti sertifioitu PBSP-opettaja,

Lääket.tri, Psykoterapeutti,
Hollanti

“Olen saanut koulutuksen myötä uskallusta olla oma itseni ja irtipäästämistä ylisukupolvisesta taakkasiirtymästä. Näen tätä problematiikkaa myös omien asiakkaideni kohdalla, joihin PBSP-työkaluilla voi etsiä positiivista muutosta.”

 

“PBSP tarjoaa mahdollisuuden kokea, mitä oikeasti olisi ansainnut saada kokea lapsuuden ja nuoruuden aikana. Koulutuksen myötä työskentelyn vaikuttavuus on selkeytynyt.”

 

“Olen saanut uudenlaisen kokemuksen turvalliseen ryhmään kuulumisesta. Ryhmä on mahdollistaja, kun trauma aktivoituu.”

 

“Terapeuttina tarvitsen monia eri näkökulmia. PBSP tarjoaa juuri tällaisen avoimen uteliaan kentän.”

 

“PBSP on avannut uuden näkökulman asiakastyöhöni. Osaan kuunnella ja kohdata huolellisemmin. “

Ota yhteyttä – keskustelemme kanssasi mielellämme lisää!

Yhteystiedot

+358 50 3676891
riitta@viisaskeho.fi

Viisas Keho Oy

Liity ryhmäämme

Tilaa uutiskirje

© Viisas Keho Oy