Kansainvälisesti sertifioitu PBSP-terapeuttikoulutus Suomessa

Oletko innovatiivinen edelläkävijä? Seuraava koulutusryhmä aloittaa 27.-29.5.2022.

 Menetelmä, jonka nerokkuuden ja toimivuuden on tunnustanut myös arvostettu asiantuntija Bessel van der Kolk (mm. kirjassa Jäljet Kehossa). 

Koulutusohjelma tarjoaa mm.:


* Saat monipuolisen työkalupakin, joka on helposti sovellettavissa esimerkiksi terapia-, työnohjaus-, coachaus-, sielunhoito- tai muuhun ihmissuhdetyöhön. Työkalut tukevat syvempää asiakasymmärrystä, keskinäistä luottamussuhdetta ja tunnetta, että asiakas kokee tulevansa kohdatuksi kokonaisena. Koko koulutusohjelman suorittaminen antaa valmiudet PBSP-terapiaistuntojen ohjaamiseen.


* Opit hyödyntämään kehotietoisuutta osana työotettasi. Yksinkertaiset, nerokkaat harjoitukset sopivat ohjattaviksi niin vasta-alkajille kuin konkareille.


* Pesso-Boyden teoria kasvuun ja kehitykseen liittyvistä perustarpeista sekä ihmisenä kasvuun liittyvistä tekijöistä tarjoaa selkeitä työkaluja asiakkaan kokemuksen ja tarpeiden ymmärtämiseen. 


* Koulutus tukee myös Sinua omassa henkilökohtaisessa kasvussasi. Voit löytää uutta ja merkittävää muutosta, jota et ehkä ole edes kuvitellut mahdolliseksi. 


* PBSP -“Korjaavat uudet muistot” on uniikki työskentelytapa, jossa asiakkaan tarpeet tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi erityisellä tarkkuudella. Se mahdollistaa traumasta toipumisessa kokemuksia, joita asiakas ei milloinkaan ennen ole kokenut, mutta olisi tarvinnut ehkä koko aiemman elämänsä ajan.

Psykomotorisen Pesso Boyden -terapian terapeuttikoulutus on harjoituspainotteista moduuliopetusta. Koulutus on jaettu peruskoulutukseksi (1 vuosi) ja syventäväksi koulutukseksi (2 vuotta).

 

Peruskoulutusjakso on itsenäinen kokonaisuus, jonka jälkeen voit päättää, jatkatko syventävälle jaksolle.

 

Jokaisena kolmena vuotena on 8 lähiopetuspäivää. Lisäksi ohjelmaan kuuluu käytännön harjoittelua omalla ajalla, omia PBSP-terapiaistuntoja sekä työnohjausta. Ideana on, että jokainen osallistuja saa työkaluja, joita voi integroida omaan työhön heti koulutusohjelman alettua.

 

Koulutus sopii sinulle, joka

 

a) olet koulutettu terapeutti (kuten psykoterapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti, tanssi- ja liiketerapeutti, Rosen-terapeutti jne.)  ja haluat kehittää ammattitaitoasi. Haluat joko integroida PBSP-terapiasta osia omaan työotteeseesi tai haluat oppia ohjaamaan kokonaisia PBSP-terapiaistuntoja asiakkaillesi.

 

Koulutus tarjoaa välineitä sekä yksilö- että ryhmäterapiaan. Oleellista on, että sinulla on hyvä tietopohja ihmisen psyyken toiminnasta ja sen häiröistä.

 

b) toimit ihmissuhdealalla: kuten opettajana, työnohjaajana, coachina, valmentajana tai sielunhoitajana. PBSP-koulutus tarjoaa uutta laajempaa ymmärrystä ja syvyyttä ihmisyydestä ja kohtaamisesta oman työn tueksi niin lasten kuin aikuisten parissa.

 

Koulutusohjelma tarjoaa myös syvällisiä välineitä oman henkilökohtaisen kasvusi tueksi. Se auttaa sinua astumaan entistä vahvemmin omaan potentiaaliisi, tukee hyvinvointiasi ja iloa toteuttaa sinulle merkityksellisiä asioita elämässäsi. Kuten menetelmän kehittäjä Albert Pesso sanoi: “Olemaan onnellinen epätäydellisessä maailmassa.”

 

Tavoitteesi voi olla koko koulutusohjelman suorittaminen, mutta se sopii myös tueksi omalle henkilökohtaiselle kasvulle ja antaa toimivia välineitä toimimiseen ihmissuhdealoilla. Viimeisessä vaiheessa valmistumisesi riippuu omasta rytmistäsi ottaa työnohjaustunteja, jotka tukevat työskentelyäsi PBSP-terapeuttina. 

 

Koulutus tapahtuu pienryhmässä ja toteutetaan englanniksi. Kielitaidoksi riittää ns. “turistienglanti”. Erityiskäsitteiden kanssa saat apua. Osasta keskeisiä koulutusosoita saat myös videotallenteita ja materiaalia suomeksi.

 

Koulutukseen sitoudutaan 1 vuosi kerrallaan.

Opettajat

Arnoud van Buuren, Lääket.tri, Psykoterapeutti, Hollanti

Tutustu Arnoud van Buureniin

Sally Potter, BACP-akkredioitu parisuhdeterapeutti, Englanti

Tutustu Sally Potteriin

Tutustu opettajiin!

Nämä videot ovat edellisestä koulutuksesta. Huomaa: videoissa on tekstitys suomeksi, valitse Youtube -asetuksistasi.

Arnoud van Buuren: Miten PBSP tukee asiakastyötäni psykoterapeuttina?

Sally Potter: Mihin perustuu PBSP:n terapeuttinen vaikuttavuus?

Edellisen PBSP-terapeuttikoulutusryhmän kokemuksia koulutuksesta:

“Olen saanut koulutuksen myötä uskallusta olla oma itseni ja irtipäästämistä ylisukupolvisesta taakkasiirtymästä. Näen tätä problematiikkaa myös omien asiakkaideni kohdalla, joihin PBSP-työkaluilla voi etsiä positiivista muutosta.”

 

“PBSP tarjoaa mahdollisuuden kokea, mitä oikeasti olisi ansainnut saada kokea lapsuuden ja nuoruuden aikana. Koulutuksen myötä työskentelyn vaikuttavuus on selkeytynyt.”

 

“Olen saanut uudenlaisen kokemuksen turvalliseen ryhmään kuulumisesta. Ryhmä on mahdollistaja, kun trauma aktivoituu.”

 

“Terapeuttina tarvitsen monia eri näkökulmia. PBSP tarjoaa juuri tällaisen avoimen uteliaan kentän.”

 

“PBSP on avannut uuden näkökulman asiakastyöhöni. Osaan kuunnella ja kohdata huolellisemmin. “

Peruskoulutus (vuosi 2022)

1) 27.-29.5.2022 Kemiönsaari, opettajat Arnoud van Buuren ja Sally Potter

Koulutuksen avaus, PBSP:n perusperiaatteet ja harjoituksia 

pe klo 16-19.30

la klo 9.30-17

su klo 9.30-13

 • PBSP:n historia; mielihyvä, tyydyttyneisyys, merkitys ja yhteys; viisi kehitystehtävää; viisi perustarvetta; muisti ja sen kolme eri laatua; PBSP:n neurobiologiaa; avoin mahdollisuuksien kenttä; kehon kieli; refleksi-rentoutusharjoitus.

2) 15.-17.9.2022, Helsinki tai Kemiönsaari (paikka päätetään toukokuun tapaamisessa), opettaja Sally Potter

Keholähtöinen työskentely, harjoituksia

to klo 10-17.30

pe klo 9.30-17

la klo 9.30-16

 • kolme liikelaatua; vastavuoroisuus, muoto ja vastamuoto; energia-toiminta-vuorovaikutus-merkitys; kontakti-vetäytyminen; harjoituksia piirissä; elekieliharjoituksia; rakennelma; tietoinen liike uteliaisuuden palveluksessa; positiivinen vaste; itseltä itselle -vuorovaikutus; mikroseurannan esittely; affektit ja emootiot.
 • Kirjallisuutta ja kotitehtäviä. Ohjeita harjoitteluun ja harjoitusten ohjaamiseen ryhmässä.

3) 17.-19.11.2022, Helsinki tai Kemiönsaari (paikka päätetään toukokuun tapaamisessa), opettaja Arnoud van Buuren

to klo 10-17.30

pe klo 9.30-17

la klo 9.30-16 

 • terapeuttinen suhde + mahdollisuuksien kenttä; asiakkaan tavoitteet ja työskentelyn sopimus; tilan ja etäisyyden merkitys; kosketuksen laatu; negatiivinen mukautuminen; rajat-harjoituksia; ulkoistaminen tekniikkana; vastalääke ja käänteinen kuva; työskentely ideaalisten hahmojen kanssa, ideaaliset vanhemmat; kontrolloitu lähestyminen; rakennelma; PBSP-ryhmän ohjaaminen. PBSP:n hyödyntäminen eri tavoin.

Todistus ensimmäisen vuoden opiskelusta: 

Todistuksen saamiseksi edellytetään, että osaat käyttää kehon antamaa informaatiota apuna ja kehollisia harjoitteita tavoitteellisesti uuden muiston luomiseksi. Osaat ja ymmärrät myös PBSP:n teorian ja käytännöt. Sinulla on valmius jatkaa opiskeluasi syventävään koulutukseen, jossa keskiössä on rakennelman ohjaaminen asiakkaalle.

Peruskoulutuksen hinta (vuosi 2022)

Super Early Bird – hinta 1.3.2022  mennessä ilmoittatuneille

Rekisteröintimaksu 237,90 € + alv 24% = 295 €

KK-maksu yht. 10 kuukauden ajan (huhtikuu 2022-tammikuu 2023):

269,36 € + alv 24% =  334 €/kk

Peruskoulutuksen kokonaishinta 2931,45 € + alv 24% = 3635 €

 

Early Bird -hinta 1.3.2022-30.4.2022 ilmoittautuneille:

Rekisteröintimaksu 237,90€ + alv 24% = 295 €

KK-maksu yht. 10 kuukauden ajan (huhtikuu 2022-tammikuu 2023):

278,23 € + alv 24% = 345 €/kk

Peruskoulutuksen kokonaishinta = 3020,16 €+ alv 24% = 3745 €

Normaalihinta 1.5.2022 alkaen ilmoittautuneille:

Rekisteröintimaksu 237,90 € + alv 24% = 295 €

KK-maksu yht. 10 kuukauden ajan:

286,29 € + alv 24% = 355 €/kk

Peruskoulutuksen kokonaishinta = 3100,81 € + alv 24% = 3845 €

Hinnat sisältävät:

 • lähiopetusjaksot (yht. 8 kokonaista päivää, jaettuna 9 päivälle)
 • kirjallista materiaalia englanniksi ja suomeksi
 • omalla ajalla oppimista tukevaa videomateriaalia
 • järjestäjän henkilökohtaisen tuen, kun sinulla koulutukseen  liittyviä erityiskysymyksiä
 • välipala kahvit/teet koulutuspäivien aikana

Ennen koulutukseen sitoutumista saat lomakkeen, jonka kysymyksiin vastaamalla voit esittellä itsesi, koulutustaustasi ja ammatillisen kokemuksesi koulutusohjelman opettajille. Tämän jälkeen sovitaan vielä puolen tunnin henkilökohtainen haastattelu jomman kumman opettajan kanssa zoom-yhteydellä. Nämä keskustelut auttavat sinua hahmottamaan tarkemmin, miten tämä koulutus voi palvella sinun tämänhetkisiä tarpeitasi. Jos haastattelun jälkeen päädyt lopputulokseen, että et aloita koulutusryhmässä, maksat vain haastatteluprosessista 100 €+ alv 24% = 124 €.

 

Peruutusehdot:

Maksamalla rekisteröintimaksun varaat paikkasi koulutusryhmässä. Rekisteröintimaksu palautetaan vain, jos koulutuksen järjestäjä joutuu peruuttamaan koulutuksen. Ilmoittautumisesi muuttuu sitovaksi 1.5.2022 alkaen, ja olet sitoutunut peruskoulutuksen koko maksuun. Jos joudut keskeyttämään vakavista terveydellisistä syistä (pitkäaikainen toimintakyvyttömyys) peruskoulutuksen, on sinun maksettava rekisteröintimaksu ja hinta, joka määräytyy osallistumiesi lähikoulutuspäivien lukumäärän mukaisesti.

Ruokailut ja majoitukset omakustanteisesti. Kemiönsaarella majoitus alk. 35 €/yö (sis. alv 10%), ruokailut 20-28 €/vrk (sis alv 14%). Myös omat eväät mahdollisia (keittiö käytettävissä).  Jos liikut julkisilla liikennevälineillä Kemiönsaarelle, autamme kimppakyytijärjestelyissä/matkoissa asemille.

Huomaa! Jos tarvitset maksuaikaa tai pienemmät kuukausierät, niin olethan yhteydessä. Katsotaan yhdessä, miten sinulle sopiva maksuaikataulu voidaan toteuttaa.

Kiinnostuitko koulutuksesta? Haluatko lisätietoja? 

Ota yhteyttä – keskustelemme kanssasi mielellämme lisää!

Syventävä koulutus PBSP-terapeutiksi (vuosi 2023-2024)

Vuosi 2023, toinen opiskeluvuosi:

 

4. jakso, 4 päivää (päivämäärät ja paikka sovitaan syksyllä 2022)

Rakennelman ohjaaminen: mikroseuranta, käänteiset kuvat, paikanpitäjät ja prinsiipit

 • mahdollisuuksien kenttä, rakennelman alku, eleet ja affektien tunnistus,havainnointi, affektisanat, merkittävin energia, mahdollistajat, äänet, mikroseuranta, paikanpitäjien ja käänteisten kuvien käyttäminen; rakennelman neljä vaihetta, tämän hetken näyttämö, historia, vastalääke ja sisäistäminen. PBSP:n neurobiologiaa. Rakennelmia ja työnohjausta.

5. jakso, 4 päivää (päivämäärät ja paikka sovitaan syksyllä 2022)

Aukot avainrooleissa, trauma, rajat, ytimen projisointi

 • mikroseurannan kertaus, paikanpitäjien ja prinsiippien soveltaminen, kehon seuranta, rakennelman kolme vaihetta, vanhemmuus, auokot avainrooleissa, traumatyöskentley, käänteiset kuvat ja vastalääke rakennelmassa, ytimen projisointi, rakennelmia ja työnohjausta.

Vuosi 2024, kolmas opiskeluvuosi (päivämäärät ja paikka sovitaan myöhemmin):

 

6. jakso, 4 päivää 

Työnohjausta ja erikoisteemoja

 

7. jakso, 4 päivää

Työnohjausta ja näyttötutkinto

 

Todistus syventävästä koulutuksesta:

Todistuksen saamiseksi edellytetään, että osaat ohjata PBSP-terapiaistunnon (rakennelman) eri tyyppisille asiakkaille.

 

Kansainvälisesti sertifioidun PBSP-terapeutin pätevyyden saamiseksi:

Perus- ja syventävän koulutuksen lisäksi olet omalla ajallasi oman työsi tukena saanut yhteensä 35 työnohjaustuntia sekä saanut vähintäin 4 omaa rakennelmaa eli PBSP-terapiaistuntoa. Huomaa: myös koulutuspäivien aikana saamasi rakennelmat ja työnohjaustunnit voidaan laskea tähän määrään. 

Syventävän koulutuksen hinta:

 

Jaksot 4-5, vuosi 2023:

Early bird-ilmoittautuminen (30.11.2022 mennessä, kokonaishinta  2979,84 € + alv 24% = 3695 € (307,92 €/kk 12 kuukauden ajan, ensimmäinen kk-erä rekisteröintimaksu)

Ilmoittautuminen 1.12.2022 alkaen, kokonaishinta 3100,81 € + alv 24% )= 3845 € (320,42 €/kk 12 kuukauden ajan, ensimmäinen erä rekisteröintimaksu)

 

Jaksot 6-7, vuosi 2024:

kokonaishinta 2979,84 € + alv 24% = 3695 € (307,92 €/kk 12 kuukauden ajan).

 

Myös syventävässä koulutuksessa sitoutuminen vuodeksi kerrallaan. Jos kustannukset nousevat yllättävistä syistä, järjestäjä varaa mahdollisuuden kohtuulliseen hintojen tarkistamiseen.